CNC


Op ons FabLab hebben we sinds kort twee CNC -machines (ja echt, twee).

De eerste is onze grote, ‘echte’ CNC , gekocht als een bouwpakket van Ooznest in Engeland. Het is een Ooznest ‘WorkBee’ van  1500×1500 mm. met een te bewerken werkvlak van ongeveer 125×125 cm. en een Z -hoogte van rond de 36 à 40 mm. We hebben het bouwpakket gebouwd, er een forse behuizing omheen gezet (dank je wel, Tim Daalderop), van diverse veiligheidszaken voorzien, en zijn ‘m nu aan ’t uittesten. Dit najaar gaat ‘ie vol operationeel.

Wie hiermee wil werken: hier is een aparte training voor nodig. Ontwerpen kunnen gemaakt worden met elke software die je maar wilt, maar moeten daarna omgezet worden in VCarvePro (onze keuze / voorkeur) of Fusion360 om correcte GCode te genereren voor de frees. Het FabLab heeft een speciale ‘makerspace -licentie’ voor VCarvePro waar alle geregistreerde leden in principe gratis mee aan de slag kunnen. Leden krijgen nadere informatie.

 

Voorlopige prijsstelling:
leden EUR 20 / uur
niet-leden EUR 40 / uur
hier komt een toeslag bij voor werkvoorbereiding en voor bitjes.

 

Onze tweede CNC, onze ‘baby’ is een Genmitsu Sainsmart 300 x 180. Gekregen van Arjen de Jong, een lokale maker, en daar zijn we erg blij mee. We gaan ‘m van het najaar helemaal operationeel maken.