Beginnerscursus Arduino

Robbert Kamphuis

Beginnerscursus Arduino


6 november

Wat gaan we doen?
We gaan dingen maken met behulp van microcontrollers (Arduino). We leren een klein beetje elektronica en net genoeg programmeertaal om aan de slag te kunnen. De focus ligt op het maken van dingen. We gaan er vanuit dat je ondertussen heel veel ideeën krijgt over dingen die je kunt maken voor je werk, je studie of voor dagelijks gebruik.

Arduino?
We gebruiken een populaire microcontroller: De Arduino Nano. Die is goedkoop en heeft veel mogelijkheden. Je kunt er van alles op aansluiten. Je krijgt bij deze cursus een doos met spullen waarmee je thuis aan de slag kunt. De programmeertaal die we gebruiken heet C/C++. We bespreken alleen de belangrijkste begrippen en commando’s. Je gaat zelf programma’s schrijven en we maken gebruik van handige bibliotheken (libraries) waardoor je niet alles zelf hoeft te schrijven.

Wanneer en waar?
De cursus bestaat uit 8 dinsdagavonden van 20:00-22:00u. En wel op 11, 18, 25 september, 2, 9, 16 en 30 oktober, en 6 november 2018. De cursus wordt gegeven door Arthur Rep en vindt plaats in het FabLab.

Wat moet je meenemen en wat kost het?
De kosten voor de acht avonden zijn €120,- voor Fab-abonnees en €180,- voor niet-abonnees, inclusief materialen. Een laptop moet je zelf meebrengen. Het minimale aantal deelnemers is vier en het maximale aantal is tien. Om elkaar te helpen en te stimuleren werken we in tweetallen.

Aanmelden
Stuur een mail met je naam en contactgegevens naar info@fablabwag.nl en maak het cursusgeld over naar NL60 TRIO 0254 7015 58 t.n.v Stichting FabLab Wageningen, onder vermelding van ‘Beginnerscursus Arduino’ en je naam.

Volledige kalender bekijken