Fablab in de klas


FabLabWag kan helpen in het onderwijs. Van bijvoorbeeld workshops op basisscholen tot programmeer-cursussen of colleges over de maker-revolutie. We hebben een serie workshops klaarliggen waarmee we bijna alle leerlingen in het basisonderwijs of vervolgonderwijs enthousiast krijgen. In groepjes bibberbeesten bouwen en daar vervolgens een wedstrijden mee doen op een parcours met hindernissen. Of van afval windmolentjes bouwen en daarna in een testopstelling met een reuzeventilator kijken welke ventilator de meeste elektriciteit opwekt. Of wat denk je van plantbots die lichtenergie omzetten in onvoorspelbare kriebellijnen. Zomaar een paar voorbeelden van workshops die in 1,5 tot 2,5 uur met groepen van 10-30 leerlingen op een vrolijke manier inzicht in techniek geven. Informeer naar de mogelijkheden of bekijk de factsheets.

Factsheet 3D printen met Doodle3D – download
Factsheet bewegend borstelbeest – download
Factsheet kijk het beweegt zelf – download
Factsheet laserbeest – download
Factsheet mini-intro – download
Factsheet windmolens van afval – download

Met de klas naar het FabLab


Een voorbeeld voor een workshop in het FabLab van twee en een half uur: ‘een introductie voor de 3D printer en de lasersnijder. Dan een eigen 3-dimensionaal object tekenen of scannen op de computer met een open source software programma en dat dan in 3D printen. Of kennis maken met lasersnijden van eigen ontwerpen gemaakt met weer een open source tekenpakket op de computer’

2D/3D Workshopsessie voor docenten


Vaardigheden en didactische kennis voor laser- snijden en graveren en 3D printen

In deze workshop komen digitaal 2D- en 3D-tekenen, 3D printen en lasersnijden en -graveren aan bod. Met open source programma’s worden digitale prototypen ontworpen. Rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van materiaal en machine word het omgezet in een werktekening. Met digitaal aangestuurde machines zoals 3D-printers en lasersnijder word dit omgezet in tastbare producten.

  • Vaardigheden en didactische kennis van 2/3 D tekenprogramma
  • Inzetten van materiaalkennis om producten en prototypes te maken
  • Digitaal aangestuurde machines bedienen zoals 3D-printers en lasersnijder
  • Ontwerpmethodieken en praktische voorbeelden
  • Didactische kennis en vaardigheden voor het inzetten van 2D lasersnijden en 3D printen in het eigen onderwijs

Neem contact met ons op


Openingstijden

(Kijk in de agenda voor bijzonderheden!)

Open inloop  Zaterdag 14:00–18:00u 

Leden             Dagelijks 08:00-22:00u

Contact

Adres             Vijfde Polder 1

PC en plaats 6708 WC, Wageningen

Email             info@fablabwag.nl