Lasersnijder

Snijden en graveren


Een lasersnijder gebruikt een laserstraal om plaatmateriaal te snijden of te graveren. FablabWag beschikt over een lasersnijder (BRM90130) met een werkvlak van 130 bij 90 cm en een 100W CO2 laser.

Allerlei plaatmaterialen zijn geschikt: met name hout, kunststoffen (Acrylaat, maar géén PVC), en papier, maar ook rubber, leer en enkele andere materialen. Onze lasersnijder kan ook graveren in metaal of steen.

Voor het snijden van metaal is een veel krachtiger lasersnijder nodig. Wat we in dergelijke gevallen doen is een ontwerp maken, dat testen in hout of kunststof en als alles goed werkt, de ontwerpen doorsturen naar een bedrijf waar ze metaal kunnen snijden.

Hout en kunststoffen kunnen tot een dikte van zo’n 10mm gesneden worden. Omdat de doorsnede van de laserbundel zeer klein is, kunnen er hele scherpe hoeken gesneden worden. Door het uiterst geringe materiaalverlies kunnen er perfect in elkaar passende vormen gemaakt worden.

De laser staat altijd loodrecht op het plaatoppervlak en er kunnen dus alleen haakse snedes mee gemaakt worden in tegenstelling tot bijvoorbeeld frezen. De laser van FabLabWag kan met een speciaal hulpstuk ook ronde oppervlakken zoals flessen en cilinders bewerken.

prijzen gebruik lasersnijder (Inclusief BTW)

 • Machinetijd
  Met abonnement
  Zonder abonnement
  Opdrachten
 • per 10 minuten
  € 5,00
  € 10.00
  Op aanvraag