• 11 augustus 2017 om 11:18 #5186
   Anoniem
   Inactief

   Voor de bruiloft van de zus van mijn vriendin wilde ze graag iets bijzonders. Daarom hebben we voorgesteld om namen uit hout te snijden voor alle gasten die bij het avond eten aanwezig zullen zijn. De namen komen op de borden te liggen en daarnaast hebben we een Mr&Mrs tekst gemaakt voor in de bruidstaart.

   Het ontwerp is gemaakt in Illustrator, eerst als tekst bestand ingevoerd en vervolgens omgezet naar vector bestand. Het bestand opgeslagen als .dxf en geimporteerd in Lasercut 5.3

   Een omringende grid gemaakt van 900x600mm en van 830x530mm. De buitenste is om ervoor te zorgen dat het geimporteerde bestand makkelijk op de juiste plek over het werkblad gelegd kan worden. Na importeren kwam de tekst er veel groter uit dan het werkblad. Terugschalen kan met Tekenen(Draw)-Afmeting-LengteX en LengteY aanpassen naar 900x600mm. De binnenste grid was om ervoor te zorgen dat alle tekst binnen het werkblad ligt waarop we het hout wilde leggen. De buitenste rand is iets hoger dan het middelste gedeelte, waardoor eerder de gesneden stukken aan de rand wel helemaal door het hout heen kwamen, maar in het midden niet omdat dan de afstand van de laserkop tot het hout groter is. Daarom een houten plaat van 830x530mm laten zagen. Zorg ervoor dat de laser origin in de rechter bovenhoek staat (Laser – Ste origin position – Position XY: 899×599.

   Settings snijden: De focus op -1.8mm, omdat je hiermee sneller door het hout heengaat en dus ook sneller kunt snijden. De snijlijn is ook dunner. Speed heb ik wat mee gespeeld om uiteindelijk de juiste settings te krijgen. Het bleek toch langzamer te moeten dan verwacht. Het verrassende was dat een test met een rondje wel lukte, maar wanneer er vervolgens een hele naam uitgesneden moest worden de laser er nog steeds niet doorheen kwam. Wellicht kan iemand mij vertellen hoe dit kan?

   Power: 100
   Corner power: 97
   Speed 15 kwam uit de test met een cirkel als voldoende, maar een volledige naam bleek uiteindelijk toch niet helemaal door. Uiteindelijk met speed 13 gewerkt, dat gaf wel het gehoopte resultaat.

   Afmetingen: Ik had verschillende platen 4mm MDF hout van de Gamma. Helaas waren niet alle platen even dik, al kwamen ze allemaal vanuit de 4mm planken. Sommige bleken uiteindelijk ruim 5mm dik te zijn. Daarom extra belangrijk om bij elke plank opnieuw een test te doen of de instellingen van de laser goed werken!

   Foto van het resultaat zal ik later nog toevoegen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.