• 8 november 2019 om 16:41 #6500
   Arjan Moscoviter
   Bijdrager

   Een probleem dat ik een tijd geleden tegen kwam is dat niet alles van mijn ged>etailleerde modellen wordt gelaserd en de lijn om door karton heen te snijden verschuift ten opzichte van de tekening met de details (“bakstenen”). Te zien op foto “onregelmatig”. Op de afbeelding “printscreen zijkant ramen in lasercut 5.3″en “printscreen zijkant ramen ingezoomd lasercut 5.3(1)”is te zien dat de tekening zoals verzonden van computer naar laser wel goed is. Mogelijke oorzaak was een teveel aan informatie voor het programma

   Wat ik nu gedaan heb is het volgende.
   1 de tekening gereduceerd tot 1/4, dus slechts één raam met stenen er om heen. Die tekening heb ik onderverdeeld in: horizontale lijnen, vertikale lijnen, snijlijn raam en snijlijn geheel.

   Elk deel heb ik in lasercut 5.3 een laag met eigen kleur gegeven: afbeelding “stappenplan zijkant1”
   Vervolgens de tekeningen over elkaar geschoven: afbeelding “stappenplan zijkant 2” en “stappenplan zijkant3” op de goede plek gezet, afbeelding “stappenplan zijkant4” . Toen een voor een de opdrachten uitgevoerd. Dus telkens per laag en de andere lagen uitgevinkt. Vervolgens dit stukje drie keer verschoven en de opdrachten herhaald.

   Dat leverde een heel aardig geheel op: zie afbeelding “nieuwe poging muur” Alleen bij het twee raam van rechts vergeten de snijopdracht uit te voeren. Dat raam zit nu dus “dichtgemetseld”.

   nieuwe poging muurprintscreen zijkant ramen ingezoomd lasercut 5.3</anull

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.