Bedrijven

Fablab Wageningen werkt ook in opdracht


Bedrijven kunnen bij FabLabWag terecht voor inspirerende workshops. Of het nu om de directie gaat of over de productie-afdeling. We leggen graag wat uit over nieuwe inspirerende technische ontwikkelingen en bouwen dan in groepjes verrassende apparaten.
Ook kunnen we helpen bij uiteenlopende technische vraagstukken. Het netwerk van FabLabWag biedt een keur aan kwaliteiten. Van het tekenen of bewerken van 3D-modellen tot hulp bij lasersnij-werk of 3D-print-klussen. Ook hebben we handige programmeurs, webbouwers, ontwerpers, kunstenaars, dwarsdenkers en makers. Een ingewikkeld probleem? Roept u maar.Green Graffiti

Naast dat je in het Fablab Wageningen terecht kan om zelf aan de slag te gaan voert het Fablab ook opdrachten uit. In dit geval kwam de gemeente Wageningen met de vraag of het Fablab in het kader van de fietstelweek de stad kon voorzien van green graffiti. Wageningen doet voor het tweede jaar op rij mee aan het grote nationale fietsonderzoek. Een week lang worden alle fietsbewegingen bijgehouden met als doel het fietsnetwerk te verbeteren. Deelnemers kunnen met een fietstel-app meedoen. De fietstel-app meet alle verplaatsingen van 19 tot en met 25 september. Om de fietstelweek en de fietstel-app onder de aandacht te brengen is op drukke fietsroutes in Wageningen Green Graffiti aangebracht door het fablab. Bij green graffiti wordt in plaats van iets aan te brengen een stuk straat schoongemaakt. Vuile straten worden met behulp van een sjabloon gedeeltelijk schoon gemaakt waardoor een tekst of boodschap zichtbaar wordt. Deze schone manier van reclame maken blijft afhankelijk van de ondergrond 4 tot 12 weken zichtbaar.

Interesse in een green graffiti campagne? Neem contact op met het Fablab Wageningen.